POTPISAN UGOVOR O DONACIJI IZMEĐU CANU I EPCG

Danas je u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti potpisan Ugovor o donaciji između Akademije i Elektroprivrede Crne Gore. Ugovor su potpisali predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević i izvršni direktor EPCG Ivan Bulatović.

Ovaj značajan događaj, koji je proistekao kao rezultat dobre volje, razumijevanja, podrške i povjerenja, samo je jedna u nizu aktivnosti koje su planirane shodno zajedničkim, odnosno interesima građana Crne Gore, koji se odnose na unapređenje efikasnosti elektroenergetskog sistema i primjenu vještačke inteligencije u elektroenergetici. Prethodno potpisanim sporazumom dogovoreno je da se predmetna saradnja odvija kroz zajednički rad na naučnoistraživačkim i razvojnim projektima iz oblasti energetike kroz saradnju sa Centrom za energiju i ekologiju (ENEKO), kao posebnom naučnoistraživačkom jedinicom CANU, kroz održavanje zajedničkih naučnih skupova, okruglih stolova i stručnih rasprava iz oblasti elektroenergetike, izdavanje publikacija, kao i saradnju na drugim poslovima od značaja za našu zajednicu.

Izuzetno vrijedna donacija EPCG, u iznosu od 15.000 eura, biće namijenjena za realizaciju projekta „Primjena vještačke inteligencije u predikciji potrošnje u elektroenergetskim sistemima” za koji će CANU angažovati mladog istraživača sa Univerziteta Crne Gore, koji će se predmetnom problematikom baviti u okviru magistarskih studija.

Svečanom događaju potpisivanja prisustvovali su i rukovodilac ENEKO centra akademik Igor Đurović, sekretar Odjeljenja prirodnih nauka akademik Predrag Miranović, načelnik Službe CANU Novak Vukadinović, samostalna savjetnica u ENEKO centru dr Snežana Dragićević, kao i rukovodilac Sektora za korporativne komunikacije EPCG Tomaš Damjanović sa saradnicama.

                                                                                                         

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En