Ministarka kulture i medija Maša Vlaović posjetila CANU u novoj zgradi

Ministarka kulture i medija Crne Gore Maša Vlaović posjetila je danas Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti u novoj zgradi.

U razgovoru sa predsjednikom CANU akademikom Draganom K. Vukčevićem je istaknuto da je Akademija novim objektom dobila sadržajnije prostorne kapacitete, a time i mogućnost za veću i intenzivniju saradnju dvije institucije. U vezi sa tim, razgovarano je o saradnji na projektima od kapitalnog značaja za kulturu Crne Gore: rad na Enciklopediji Crne Gore, rad na Leksikonu dramskih umjetnosti Crne Gore, kao i o organizovanju tribina, izložbi i okruglih stolova na temu položaja umjetnika u našem društvu te, i o osnivanju Muzeja savremene umjetnosti Crne Gore.

 Sastanku na kojem su pokrenute brojne teme, kao i aktivnosti koje će se realizovati u budućnosti su prisustvovali akademik Dragan Radonjić, generalni sekretar CANU, akademik Žarko Mirković, sekretar Odjeljenja umjetnosti, akademik Zoran Rašović, sekretar Odjeljenja društvenih nauka, akademik Pavle Pejović, generalna direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture i medija Crne Gore Milena Durutović i Novak Vukadinović, načelnik Službe CANU.

 

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En