POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU CANU I MINISTARSTVA ENERGETIKE I RUDARSTVA CRNE GORE

Polazeći od zajedničkih interesa za unapređenje saradnje iz oblasti energetike i ekologije, kao ključnih faktora za održivost i zaštitu životne sredine u skladu sa potrebama razvoja Crne Gore, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Ministarstvo energetike i rudarstva zaključili su danas Sporazum o saradnji. Sporazum su u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti potpisali predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević i ministar energetike i rudarstva u Vladi Crne Gore prof. dr Saša Mujović.

 

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Ministarstvo energetike i rudarstva (u daljem tekstu: potpisnici Sporazuma) ovim sporazumom utvrđuju zajednički interes za trajnu saradnju koja će se odnositi na realizaciju aktivnosti za:

- održivo korišćenje prirodnih resursa;
- energetsku efikasnost;
- ekologiju, očuvanje prirode i zaštitu životne sredine;
- razvoj naprednih tehnologija i korišćenje obnovljivih izvora energije; 
- regulatorne mjere;
- održavanje naučnih skupova, okruglih stolova, tribina;
- izradu publikacija.

Za praćenje ostvarivanja poslova i zadataka u okviru ovog sporazuma obrazuje se Koordinacioni odbor od četiri (4) člana, od kojih svaka strana potpisnica Sporazuma imenuje po dva (2) člana.

Predsjednika i sekretara Koordinacionog odbora biraju članovi iz svog sastava.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i akademik Ljubiša Stanković, potpredsjednik CANU, akademik Igor Đurović, rukovodilac ENEKO centra, akademik Predrag Miranović, sekretar Odjeljenja prirodnih nauka, Vesna Brajović, sekretarka u Ministarstvu energetike i rudarstva Crne Gore, Novak Vukadinović, načelnik Službe CANU i dr Snežana Dragićević, samostalna savjetnica u ENEKO centru.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En