URUČENE POVELJE O ČLANSTVU U CRNOGORSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMJETNOSTI I NAGRADE CANU

Na posebnoj sjednici Skupštine Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, održanoj 22. februara 2023. godine, predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević uručio je povelje o članstvu u CANU novim vanrednim članovima CANU, izabranim 16. decembra 2022. godine: prof. dr Ranku Lazoviću, hirurgu, prof. dr Iliji Vujačiću, politikologu i prof. dr Vesni Kilibardi, filološkinji.

Povelje su uručene i novim redovnim članovima CANU: prof. dr Aleksandaru Čilikovu, istoričaru umjetnosti i dr Pavlu Goranoviću, književniku.

Na svečanoj sjednici Skupštine CANU uručene su i nagrade iz Fonda Crnogorske akademije nauka i umjetnosti za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka Crne Gore za 2022. godinu, sljedećim mladim stvaraocima  do 35 godina starosti za postignute rezultate u oblasti nauke: dr Bojanu Pejoviću, saradniku u nastavi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, mr Mihailu Micevu, saradniku u nastavi na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore i dr Sajmi Ademović, saradnici u nastavi na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica.

 

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En